Két új Acer monitorral bővült kínálatunk - OázisComputer.hu
Címünk 1067 Budapest, Csengery u 84. Telefon +36 30 522 4 522 / +36 1 7700 447

Két új Acer monitorral bővült kínálatunk

Acer B276HUL

Mi itt az Oázisban arra törekszünk, hogy minél több gyártó grafikus monitorát forgalmazzuk, és ennek érdekében egyfolytában teszteljük a piacon levő monitorokat. Most két igazán jó ár/érték arányú monitorra esett választásunk, amelyeket ezentúl meg is vásárolhatjátok tőlünk. Ezek az Acer B276HUL és a B296CL.

Kezdjük a 27" WQHD felbontású monitorral, amely munkára igen igen ajánlott a nagy felbontása miatt. A monitor színtere sRGB ami jó hír lehet a webdesignereknek, esetleg a nyomdára dolgozó grafikusoknak, és azoknak akik sRGB színtérben dolgozva hadilábon állnak a colormanagement-tel. A gyártó szerint ez a színtér fedés 99%-os, ezt a későbbiekben megmérjük.

A monitor összeszerelési minőségére nem lehet panasz, nem nyeklik nyaklik, ellenben a design eléggé Acer-es lett, van akinek ez tetszik, van akinek nem. A monitor mindent tud amit egy ilyen monitornak kell, dönthető, forgatható, leültethetjük szinte az asztalig, és VESA kompatibilis.

Ki és bemenetek terén sem lehet okunk panaszra, a monitoron található egy dual DVI-D, két darab HDMI és egy DisplayPort v1.2 input/output terminal (HDCP támogatással) ami daisychainben továbbfűzhető.

A LED-es monitorok megjelenésével megjelent a kijelzőkben a PWM, amire többen is érzékenyek, így mindenkit megnyugtatunk, a monitor PWM mentes, nullára letekert fényerő mellett is tökéletes marad a kép, egyáltalán nem vibrál.

A gyári fényerő nagyon magas, szóval aki azt szereti ha egy monitor nagyon fényes akkor nem lehet majd oka panaszra. Természetesen mi kalibrálásnál 120cd/m2 értékre állítottuk be.

A monitor nagyon jól kalibrálható, de igazán jó eredményt csak a szervíz menübe belépve érhetünk el. Szerencsére ez egyáltalán nem nehéz, így a kalibrálást mi is így végeztük el. Lássuk hát:

 

(Acer B276HUL D65, sRGB TRC, 120cd/m2)

 

Az eredmények magukért beszélnek, nagyon szép értékek, jó feketeszint, kicsivel átlag fölötti kontraszt. Összességében ugyanazt hozza mint más gyártók hasonló termékei, pl. a Dell U2713HM. Nézzük a színteret:

 

(sárga: Acer B276HUL, fekete: sRGB)

 

Ahogy az írás elején említettem a gyártó szerint a monitor 99% sRGB fedéssel rendelkezik, azt a mérés szerint hozza is, sőt igazából kis jóindulattal a 100%-ot is mondhatjuk.

Összességében nagyon elégedettek voltunk a monitorral, ár/érték arányban a 27" WQHD monitorok egyik legjobbja.