iEAST AudioCast (BA10) - OázisComputer.hu
Címünk 1067 Budapest, Csengery u 84. Telefon +36 30 522 4 522 / +36 1 7700 447
iEAST AudioCast (BA10)
* A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérhet.

iEAST AudioCast (BA10)

Termékkód: IEASTBA10

Az AudioCast (BA10) – ellentétben a többi iEast készülékkel – nem egy hálózati, multiroom lejátszó, hanem egy apró eszköz, amely mint Bluetooth hangszóró vagy headset párosítható Bluetooth-os mobillal vagy akár számítógéppel, NAS-sal is. 

Jelenleg nem elérhető
Ez a termék jelenleg nem rendelhető
9 401 Ft
7 402 Ft + Áfa

Termék leírás

Nem csak normál, MP3-minőség Bluetooth-on

Manapság már számos autóban gyárilag beépített Bluetooth kihangosító található, amely zenelejátszásra is használható. Ugyancsak sokféle Bluetooth vevő közül választhatunk otthonra is, ha hifi-rendszerünkre, aktív hangfalunkra szeretnénk zenét streamelni Bluetooth-on keresztül, illetve Bluetooth hangszórókból is széles a kínálat. Ha minőségi hangra vágyunk, a normál Bluetooth szabvány AAC illetve MP3, veszteségesen tömörített hangátvitele bizonyosan nem nyújt megfelelő hangminőséget felsőbb kategóriás erősítőkhöz, hangfalakhoz, hangrendszerekhez. Az AudioCast BA10 természetesen minden normál Bluetooth-os mobilhoz, tablethez, stb. csatlakoztatható, de valódi képességét csak Bluetooth aptX™ szabvány szerint is működni képes eszközzel (az egyik első ilyen volt 2011-ben a Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus) tudja megmutatni.

Bluetooth aptX™ a CD-minőségű streameléshez

Bár az aptX™ technológia már 1989 óta létezik, csak a 2010-es években érkezett meg a bárki által elérhető szórakoztató-elektronikai termékekbe, korábban csak a professzionális zenei stúdiókban volt ismert, illetve rádióadók tárolták ilyen formátum a digitális zenét még az MP3, FLAC és egyéb formátumok előtt. A 2010-ig apt-X néven ismert technológiát az angol CSR plc vásárolta meg, őket pedig 2015 augusztusában a Qualcomm Global Trading Pte. Ltd. chipgyártó kebelezte be. Az AudioCast BA10-ben használt normál aptX™ szabvány 16-bites, 44,1 kHz-es (azaz szabvány CD-minőségű) sztereó hangátvitelre képes. Természetesen ennek kihasználásához aptX™-képes Bluetooth chipre van szükség a mobil vagy számítógép oldalán is, és lejátszandó zenefájljaink 

Egyszerű csatakoztatás az autóban is

Az AudioCast BA10-et úgy tervezték, hogy nagyon könnyen használhassuk autóban is, sőt elsősorban autós felhasználásra készült. Dobozában kétféle hosszúságú speciális kábelt találunk, melyek közül annak függvényében választhatunk, hogy az autóban hová szeretnénk elhelyezni a készüléket. A kábel egyik vége a BA10 különleges microUSB-portjához csatlakozik, míg másik végén egy USB-dugó és egy sztereó 3,5 mm-es jack dugó található egymás mellett, ahogy a legtöbb autóban is található USB-s aljzat a gyári fejegység vonalbemenetének (AUX IN) közelében.

Többszemélyes telefonkihangosító

A BA10 különlegessége, hogy akár 4 mobillal is párosítható. Az első párosítás során a mobilok azonosítóit elmenti, így későb ha ezek közül bármelyiket a közelében érzékeli, azonnal csatlakozik hozzá. Így ha az autót többen is használhatják anélkül, hogy ismét párosítani kellene a telefont és a BA10-et. Ráadásul egyszerre 2 mobilhoz is képes csatlakozni. Így ha az egyik utas mobilján leállítja a zenelejátszást, a másik elindíthatja a sajátján a zenét, felváltva streamelhetnek az AudioCast BA10-re anélkül, hogy lecsatlakozna mobiljukról eközben az eszköz.

 • Bluetooth 4.2, Qualcomm aptX™ chip
 • AVRCP 1.6, A2DP1.3, HFP1.6 Bluetooth protokollok támogatása
 • Mikrofon érzékenysége: -38 dB
 • Frekvenciaátvitel: 20 Hz–20 kHz
 • Jel-zajviszony: >90 dB
 • Teljes harmonikus torzítás: <0,1%
 • 3,5 mm-es jack dugó mint hangkimenet, elsősorban AUX-IN bemenetekhez való csatlakozáshoz
 • USB-s aljazatról (5V/0,5A-től) működtethető
 • Hívás fogadás/megszakítás gomb
 • Méret: 38,2×38,2×10,8 mm
 • Súly: 18g

Tartozékok

 • AudioCast (BA10) lejátszó öntapadó talppal
 • 30 cm-es USB/jack–microUSB kábel
 • 120 cm-es USB/jack–microUSB kábel
 • 20 cm-es jack-aljzat–RCA dugók adapterkábel
 • 1 db. tartalék 3M öntapadó