2014 "legmonitorabb" monitorjai az Oázisban - OázisComputer.hu
Telefon +36 30 522 4 522 / +36 1 7700 447 Címünk 1067 Budapest, Csengery u 84.

2014 "legmonitorabb" monitorjai az Oázisban

Lassan véget ér a 2014-es év, és úgy gondoltuk készítünk egy kellemes hangvételű írást az idei év monitor "leg"-jeiről. Reméljük szolgálunk pár érdekességgel.

Hogy könnyebb dolgunk legyen az év végi tapasztalataink felől indulunk.

Nemrég jelent meg a Dell U2715H 27" WQHD monitora, amit idén a legszebb monitornak választottunk. Egyszerűen jó ránézni, és a képarány, design, méret hármasa olyan összhangban találkozik, ami ezt eredményezi:

 

Ha már a 27" kategóriánál járunk érdemes megemlítenünk, hogy a WQHD mezőnyben a legjobb, homogén, bevilágításmentes feketével az ASUS PB278Q monitor rendelkezik, ilyen szép feketével rendelkező monitort kisebb monitorok közt is nehéz lenne találni. Természetesen a képminősége is kiváló.

 

A kisebb 24" kategóriában az idei kedvenc a Dell U2415, baromi jól sikerült monitor, és igazán a 16:10 képarány és a kávanélküli design találkozásának fura elegye hatott ránk ami egészen különleges külsőt kölcsönözz a monitornak. Emiatt megkapja a legkülönlegesebb monitor címet. Persze ennek a Dell jócskán meg is kéri az árát, így a 24", 16:10 képarány ár/érték legjobbja az ASUS PB248Q lett. Ez utóbbi monitor a kalibrálásban is jeleskesedett gyakorlatilag minden monitor ugyanazt a minőséget hozta így neki itéljük a legkisebb szórású kalibrálhatóságot is.

 

 

23" ban a Dell P2314H monitor jeleskedett, ami egyrészt nagyon jól sikerült, másrészt ő lett a legtöbbet eladott 23" IPS monitorunk, talán nem véletlenül.

A legmasszívabb 23" IPS monitor címet az ASUS PB238Q kapja, amivel kiváló képminősége mellett nem elég hogy jól néz ki, de úgy össze van rakva, mintha vasból lenne.

Az idei év egyik meglepetése a legolcsóbb IPS monitorunk az LG 22MP55HQ-P amiből amellett, hogy igen sokat vettetek, gyakorlatilag alig volt egy-egy hibás darab.

A legkedveltebb használt monitortunk a Dell U2410 volt, kár is lenne bemutatni, mivel legendás monitor, és reményeink szerint jövőre is lesz belőle egyfolytában raktáron. a legprofesszionálisabb használt monitorunk jelenleg az NEC P221W, amiből egész jó áron van még pár darab, de valószínűleg ebből nem lesz már több.

A legszélesebb monitorunk idén az LG 34UM95-P volt, ami a képarányon kívül szép is, ultrawide 4k felbontású, és professzinális grafikára is tökéletesen alkalmas.

 

 

Közben ha már a professzionális grafikus monitorok a fő profilunk, volt idén egy kalibrálási rekordunk, amit valószínűleg évekig nem fogunk megdönteni. Azon se csodálkoznánk persze, ha sohasem tudnánk ennél jobban bekalibrálni monitort, és mi más lenne az alanya mint egy NEC monitor. A legjobban bekalibrált monitor az Oázisban egy NEC PA242W monitor lett, ha találunk jobbat szólni fogunk.

 

 

Az olcsóbb széles színterű grafikus monitorok ár/érték arány legjobbja az ASUS PA249Q lett.

Az sRGB grafikus monitorok legjobbja mi más lenne mint egy EIZO monitor pontosabban a CS230 ami immáron a ColorEdge kategóriában foglal helyet, és ehhez képest elég baráti az árképzése.

 

 

Hirtelen ennyi jutott eszünkbe, reméljük érdekesnek találtátok. Egy biztos, az idei évben rengeteg igen jól sikerült monitor foghattunk a kezünkbe, reméljük a jövő év legalább ilyen jó monitorokat tartogat nekünk és természetesen vásárlóinknak!