Samsung VA monitorok új korszaka - OázisComputer.hu
Telefon +36 30 522 4 522 / +36 1 7700 447 Címünk 1067 Budapest, Csengery u 84.

Samsung VA monitorok új korszaka

Kezdjük is az elején, a gaming monitorokkal: 

A CJG5-ös széria két monitora: a C27JG50QQU és C32JG50QQU.
VA panel WQHD felbontással 144Hz-en, az egyik legjobb kombó játékosoknak, akik szuper felbontásra és gyors képfrissítésre vágynak elérhető áron.
A 100%-os sRGB lefedettség és a 3000:1 névleges kontrasztra se lehet senkinek panasza. Legyen az játék vagy HD média lejátszás a CJG5-ös monitorok állni fogják a sarat.

A következő négy monitor a CFG73 és a CFG70-as széria tagjai: C24FG73FQU, C27FG73FQU és C24FG70FQU, C27FG70FQU.
Ezek a készülékek eggyel emelik  a tétet: Full HD felbontás és a 144Hz-es FreeSync technológia mellett Quantum Dotos háttérvilágítást is kaptak. A Quantum Dotok által megnövelt színtérrel és az adaptív szinkronizációval senki se jár rosszul. A VA panelekre jellemző erőteljes kontrasztnak hála a filmek és játékok színei sokkal teltebb lesz.  A két széria közti különbség az állvány lábainak formája.

Következő listásaink, mondhatni a krémek krémje: a CHG70-es széria tagjai C27HG70QQU és C32HG70QQU amik a Quantum Dotos 144Hz-es WQHD VA panel és AMD FreeSync 2 technológia mellett VESA DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy legújabb HDR filmeket és játékokat egy kis automatikus színkorrekció után probléma nélkül meg tudják jeleníteni a kijelzők. A nyolc zónás háttérvillágítás a maximum 600 cd/m2 csúcsfényerővel segít, hogy a lehető legjobb HDR élményben legyen részünk anélkül, hogy a túlzott fényerő zavaró lenne.
A HDR mostantól már nem csak a TV-k kiváltsága. A VESA DisplayHDR 600 szabványú monitorok szerintünk telitalálat és az arany középút a valós HDR-rel rendelkező monitorok között.

A CHG70-es monitorok által támogatott AMD FreeSync 2 technológia az adaptív képfrissítésen felül pedig tovább segíti a HDR játékok gyors és pontos megjelenítését úgy, hogy lerövíditi HDR tone mappinget, így a képernyő képfeldolgozás idejével egyúttal a bemeneti lag is csökken.

A Samsung Gaming VA paneles monitor listánk utolsó résztvevője viszont egyáltalán nem mondható szokványosnak vagy utolsónak: CHG90-es széria tagja egy 49 inches 32:9-es szuperszéles képaránnyal rendelkező gigászi kijelző. A C49HG90DMU elnevezésű monitor a CHG70-es monitorok összes extráját és jó tulajdonságát megörökölve készült egy a szimulátorokhoz és az FPS játékokhoz kimondottan passzoló ultraszéles képaránnyal és felbontással megspékelve. Így többek között megkapjuk a Quantum Dotos háttérvilágítással a kibővített szinteret, a 144Hz-es AMD FreeSync 2-őt és a VESA DisplayHDR 600 tanúsítványt is. Játék mellett képszerkesztésre és videóvágásra is rendkívül jól jön a megnövelt kijelző felület és színtér.

Bármelyiket is választjuk, ezek a VA paneles monitorok ár/érték arányban az egyik legjobb választás bármilyen normál játékos felhasználásra, játszon az ember PC-én vagy akár Konzolon.   

HDR konzol és PC-és játékokhoz különösen ajánljuk a CHG70-es  C27HG70QQU  és C32HG70QQU 

Nem szoktál játszani? Nem baj, jó hírünk van számodra a C49J890DKU személyében.

Irodai felhasználás mellett alapszíntű képszerkesztésre és videóvágásra egyaránt alkalmas a hatalmas 49 inches 32:9-es képarányú monitor. A beépített KVM switch segítségével két gépet is egyszerre tudunk irányítani és látni a két 27”-es kijelzőnek megfelelő képméreten. A két darab USB Type-C csatlakozó segítségével egyidejüleg lehet tölteni és képet küldeni a monitorra minden kompatibilis laptopról, tabletről. Prezentációhoz, sok adat egyidejű monitorozásához, vagy akár biztonsági kamerák képeinek megfigyeléséhez kitünő választás.


Hamarosan újra jelentkezünk egy Samsung CHG70-es monitor teszttel!